Mimmi Skoglund

Mimmi Skoglund kommer ursprungligen från Göteborg men bor sedan många år tillbaka i San Francisco. Där arbetar hon inom förskoleverksamheten på Scandinavian School and Culture Center, en verksamhet som hon även var med om att starta upp.

 

Vi får en insyn i hur det är att bo på den amerikanska västkusten och hur det har förändrats det senaste året. Hur de utsatta människorna fått det svårare, men även hur sammanhållningen med ens grannar har vuxit sig starkare.

 

Mimmi berättar hur den stora donation, som Scandinavian School and Culture Center mottagit av SWEA San Francisco och Barbro Oshers Pro Suecia Foundation, kommer att användas. Vi pratar även om hur det är att som svensk organisera insamlingar till verksamheten i skolan för att få den att gå runt. I amerikanska skolor är det väldigt vanligt att samla in pengar till verksamheten och föräldrar förväntas ställa upp med tid och pengar till barnens skola, vilket i sin tur leder till en gemenskap och en stark vi-känsla.

 

Mimmi ger oss tips om hur man som förälder kan hjälpa sina barn att behålla svenskan och om hur viktigt det är att hitta motivationen när det gäller att hålla igång språket. 

 

Att bo i San Francisco tycker Mimmi är fantastiskt, närhet till stränder, skidåkning, vingårdar och så lite oväntat,  fantastiskt kaffe! Trots allt detta så klappar Mimmis hjärta lite extra för sommarhuset i Prässebo utanför Göteborg.

 

Följ Mimmi på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mimmi-skoglund-49ab547

 

Följ Scandinavian School and Culture Center på sociala medier:

Scandinavian Schools hemsida: www.scandinavianschool.org

Matfilm från SSCC:  https://youtu.be/YZUkLmy2b8U

Instagram: https://www.instagram.com/scandinavianschool/

Facebook: https://www.facebook.com/thescandinavianschool

LinkedIn: www.linkedin.com/company/scandinavian-school-in-san-francisco/

 

SWEA-Poddens Team i detta avsnitt: 

Intervju: Maria Jacky och Stina Bergh Palo

Redigering: Malin Svanteson

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App