Eva Biörck

Eva Biörck - entreprenör i Peking

Efter avlutade studier år 1996 vid Östasienlinjen i Stockholm packade Eva, som har sitt ursprung i Dalarna, sin väska och flög till Peking. Hon trodde hon snart skulle vara hemma i Sverige igen men 24 år senare är det Peking som hon kallar hem. Här bor hon tillsammans med sin man och sina 3 barn. Eva började arbeta inom SAS men fortsatte sedan sin karriär som entreprenör. Hon startade upp designföretaget Chang & Biörk och idag driver hon tillsammans med sin man en framgångsrik restaurangkedja med 3 olika koncept. Casual fine dining Mosto, casual café Moka Bros och barkonceptet La Social. Eva är väldigt aktiv och är inte bara delägare i flera restauranger utan arbetar även som life coach och mentor. På fritiden kitesurfar hon gärna och hikar i bergen runt Kinesiska muren, något hon rekommenderar alla att göra om vi besöker Kina.

 

I detta avsnitt får vi veta om utmaningarna med att driva företag i Kina och hur utmaningarna blev ännu större under de senaste 2 åren då Kina har implementerat en nolltolerans mot COVID-19. Hur Kina är ett mycket byråkratiskt land men där det ändå går att få saker och ting gjorda snabbt och enkelt. Att alla har en personlig QR-kod som är kopplad till en app, WeChat som man använder när man handlar t.ex matvaror, hur fungerar det egentligen? 

 

Vi får även klarhet i varför OS inte blev en stor sak i Kina i år och varför fyrverkerier inte används längre när det Kinesiska nyåret firas

 

Instagram:

https://www.instagram.com/mokabros/

LinkedIn:

https://www.linkedin.com/pulse/brand-insights-from-mosto-restaurant-group-interview-eva-seidelmann/

Artikel om Eva i The Beijinger:

https://www.thebeijinger.com/blog/2021/11/26/20-20-restaurateur-life-coach-designer-eva-biorck

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App