Katrine Marçal

Träffa Katrine Marçal, journalist på Dagens Nyheter och författare som förra året utkom med boken “Att uppfinna världen - hur historiens största feltänk satt käppar i hjulet”, där hon undersöker hur historie-beskrivningen gömt undan kvinnors uppfinningar. 

Vi träffade Katrine och samtalade om livet i den lilla Engelska byn, nordost om London där hon bor sedan nio år tillbaka med sin man och tre barn. Uppväxten i Lund med föräldrar från Polen, livet på landet i England, skillnader mellan det svenska och brittiska samhället, jämställdhet, men också hennes bästa resetips i England. 

Visste du förresten att rullatorn uppfanns av en kvinna, men att vi samtidigt åkte till månen innan någon kom på att resväskor behövde hjul? Katrine berättar om sin senaste bok som redan finns översatt till flera olika språk. 

“Jag ville lyfta fram andra berättelser från teknik och innovations-historien. Det är viktigt att inkludera kvinnor i den berättelsen. Det ger oss en annan syn på oss själva och öppnar många möjligheter för framtiden.”

 

Du kan prenumerera på Katrines alldeles nya nyhetsbrev här: https://wealthofwomen.substack.com/ 

Katrines artiklar på DN: https://www.dn.se/av/katrine-marcal/ 

Katrine i sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/katrine.kielos

Instagram: @katrinemarcal

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/katrine-marcal/ 

 

Share | Download(Loading)
Podbean App

Play this podcast on Podbean App